POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

Confidențialitatea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor este unul dintre angajamentele fundamentale ale ZINCĂ&ZIDARU SCA („Societatea” sau „noi”) care va avea în vedere și va respecta principiile legale aplicabile astfel încât prelucrările de date să fie caracterizate de legalitate, echitate și transparență, iar datele colectate să fie adecvate, relevante și limitate la ceea ce este necesar în raport cu scopurile în care sunt prelucrate.

Politica de Confidențialitate ce urmează descrie:

  • scopurile pentru care colectăm și folosim datele dumneavoastră personale;
  • motivele de prelucrare pentru astfel de scopuri;
  • categoriile de date cu caracter personal pe care le colectăm de la dumneavoastră și care sunt procesate;
  • durata procesării acestor date;
  • drepturile dumneavoastră în calitate de persoane vizate și modul în care le puteți exercita;
  • cui putem dezvălui datele personale.

Societatea procesează datele personale menționate ca obiect al Politicii de Confidențialitate, în conformitate cu principiile stabilite în legislația privind protecția datelor aplicabilă în România, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46 / CE („GDPR”).

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politica de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări conform cerințelor legale ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale prevederilor legale aplicabile.

 

1. Cine suntem? Cum ne puteți contacta privind aspecte legate de date cu caracter personal?

Societatea noastră, ZINCĂ&ZIDARU SCA, este o firmă de avocatură română, identificată prin CIF 40661028. Sediul social al societății noastre este în București, sector 2, bd. Dacia nr. 68, parter, ap. 1. Ne găsiți și la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

2. Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm?

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, de exemplu:

  • Când completați formularul pentru obținerea unei programări, ne transmiteți, după caz, nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon;
  • Când ne trimiteți CV-ul dvs., ne transmiteți, după caz, nume, prenume, adresă de e-mail, număr de telefon, statut social, adresă de corespondență, data nașterii, fotografía și alte date cu caracter personal cuprinse în acesta, pe care decideți să ni le transmiteți;
  • Când emitem facturile aferente serviciilor juridice prestate către dvs., ne transmiteți, după caz, CIF/CUI, cont bancar etc.
  • Orice date cu caracter personal pe care ni le transmiteți cu ocazia corespondenței purtate cu noi.

Nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

 

3. Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării?

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

  1. Pentru prestarea serviciilor Societății în beneficiul dvs.

    Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

    • Prestarea de servicii juridice;
    • Transmiterea de oferte la solicitarea dvs.;
    • Desfășurarea procedurilor de recrutare;
    • Soluţionarea diferitelor cereri/întrebări/sesizări formulate de dvs.
     

    Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este, în cele mai multe cazuri, bazată pe consimțământul dvs. Sau pe executarea unui contract între dvs. Și Societate.

  2. Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

    Putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de utilizator sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață. Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

    (!) Ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs, în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice, cererii dvs.

  3. Pentru apărarea intereselor noastre legitime

    Pot exista situații in care vom folosi sau transmite informații cu scopul de a ne proteja drepturile și activitatea. Aceste pot include:

    • Măsuri de protecție a site-ului nostru web față de atacuri cibernetice;
    • Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
    • Măsuri destinate interesului legitim al Societății; de exemplu, în scopul constatării, exercitării sau apărării unui drept în justiţie, în scopuri administrative interne, pentru facturarea serviciilor prestate şi efectuarea plăţilor aferente, pentru protejarea dreptului de autor şi a drepturilor conexe;
    • Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

 

5. Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal?

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp durează colaborarea dintre Societate și dvs. Acestea vor fi șterse în momentul în care nu mai sunt necesare, în mod rezonabil, scopurilor autorizate sau atunci când vă retrageți consimțământul (acolo unde este cazul) și nu mai este necesar, din punct de vedere legal, ca noi să mai stocăm, în continuare, aceste date.

În anumite circumstanțe, am putea păstra datele dvs. cu caracter personal pentru perioade mai lungi de timp (de până la 3 ani), astfel încât să avem o evidență exactă a relațiilor dvs. cu noi în cazul oricăror plângeri sau probleme care pot să apară sau dacă noi credem în mod rezonabil că există o perspectivă de litigiu.

În cazul datelor personale ce intră sub incidența dispozițiilor legale ce reglementează arhivarea documentelor, stocarea acestora se va realiza pe durata de timp impusă prin respectivele reglementări legale. 

(!) Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor date, prin transmiterea unei solicitări scrise, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Solicitarea ștergerii anumitor date cu caracter personal nu afectează legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia.

 

6. Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal?

Ca regulă, datele dumneavoastră sunt prelucrate în deplină confidențialitate doar de către membrii Societății.

Totuși, este posibil să aibă acces la anumite date cu caracter personal ale dvs.:

  • echipa de suport tehnic a Societății
  • echipa de contabilitate a Societății
  • autorități publice, organe ale statului sau instanțe judecătorești

Numai dacă:

  • avem consimțământul dvs. în acest sens și/sau
  • avem un interes legitim de a intra în raporturi directe și necesare cu aceste terțe persoane ori entități
  • ne revine o obligație legală
  • pentru a ne apăra un interes legitim

 

7. În ce țări transferăm datele dvs. cu caracter personal?

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.

 

8. Cum protejăm securitatea datelor dvs. cu caracter personal?

  • prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei
  • prin folosirea de servere securizate, folosind algoritmi de criptare de ultimă generație

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia ca transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermendiul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

9. Ce drepturi aveți?

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta, prin e-mail, folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să retineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

  • Identitate și solicitări. Vă rugăm să ne transmiteți orice cerere din partea dvs. cu privire la astfel de înregistrări, în scris, folosind adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și incluzând motivul solicitării dvs. Ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informații suplimentare care au ca scop confirmarea identității dvs.;
  • Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum 30 de zile, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat, Societatea are un volum foarte mare de cereri de soluționat sau dacă ați făcut mai multe solicitari, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum 60 de zile.;
  • Drepturile terțelor părți. Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta, în mod negativ, drepturile și libertățile altor persoane vizate.

 

10. Drepturile vizate și descrierea acestora

Accesul

Puteți să ne cereți:

  • să vă confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;
  • să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;
  • să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal.

Rectificarea

Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs. cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Ștergerea datelor

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
  • v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau
  • dați curs unui drept legal de a vă opune; sau
  • acestea au fost prelucrate ilegal; sau
  • ne revine o obligație legală în acest sens.

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:

  • pentru respectarea unei obligații legale; sau
  • pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

Restricționarea prelucrării datelor

Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

  • acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau
  • prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele să fie șterse; sau
  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs. aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau
  • v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.

Putem continua să folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:

  • avem consimțământul dvs.; sau
  • pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau
  • pentru a proteja drepturile altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor

Ne puteți cere să vă furnizam datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent si care poate fi citit automat sau puteți solicita ca acesta sa fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:

  • prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și
  • prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opoziția

Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.

Luarea de decizii automate

Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă:

  • produce efecte juridice cu privire la dvs; sau
  • vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:

  • ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;
  • este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs; sau
  • se bazează pe consimțământul dvs. explicit.

Plângeri

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În Romania, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Adresă: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Fără a vă afecta dreptul dvs. de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, noi vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

 


© 2019 Zinca & Zidaru